About us

In 2011 werd ik geïnterviewd door mijn dierbare vriend en collega, Ed van der Werf. Ed interviewde me over mijn leven als messenblokmaker. Ed is nu voorzitter van Mavic Knives (www.mavicknives.com). Ik wil hem daarvoor bedanken, want hij heeft dit artikel gemaakt.

Ik heb veel kennis over messenblokken. Heel veel! Ik heb altijd al een mes blok maker, maar alleen in de afgelopen twee jaar heb ik begonnen na te denken over dat. Ik zit in mijn laatste jaar van de universiteit in Amsterdam, dus dat is mijn motivatie. Mijn interesses liggen op de volgende gebieden: mesmes, bestek en snijgereedschappen. Ik ben niet erg goed in alle dingen die ik leuk vind. Mijn favoriete dingen zijn breien, koken en fotografie, en het enige dat ik kan leren in mijn eerste jaren is hoe de computer te gebruiken. Ik denk dat dit veel leuker dan het leren om een mes blok te maken! Ik kijk er zo naar uit om de resultaten te zien.

Ik heb dit altijd al willen doen omdat het leuk is om te lezen over hoe verschillende messen presteren. Ik wil jullie vertellen dat in de laatste paar maanden heb ik geëxperimenteerd met verschillende materialen en technieken op dit mes blok en deze blog is mijn manier van het documenteren van het allemaal. Ik hoop dat het interessant zal worden en dat u het nuttig zult vinden. Dus wat je hier zult zien zijn enkele eenvoudige video's, hoe je je eigen mes blok, foto's van andere mes blokken en mijn werk in mijn studio te maken.

Als je meer foto's wilt zien, raad ik je ten zeerste aan om de volgende video's te bekijken: Ik hoop dat u zien dat ik heb geëxperimenteerd met verschillende materialen en technieken. Ik hoop echt om deze blog interessant en nuttig te houden. Laat het me weten wat je denkt over mijn berichten en hoe ik het de volgende keer moet doen, ik sta altijd open voor suggesties! Ik zal na een nieuwe post eens in de twee weken.

Op sociale media vind je mij als Milaan. Dit is een deel van mijn dagelijks leven en ik heb altijd genoten van het werken in sociale media.

De blog gaat over blade blokken en het testen van hun prestaties. Het gaat om het proces van het maken van messen. Wanneer u een teststuk in deze blog ziet, weet u dat u een bladblok hebt gevonden dat goed presteert. Ik ben ook het testen van een klein aantal messen van verschillende fabrikanten en fabrikanten die ik denk dat hebben een groot potentieel in de markt. Dit betekent dat ik ze moet testen om ervoor te zorgen dat mijn verwachtingen van wat een bladblok zal doen in een bepaalde omgeving wordt voldaan. Als de resultaten van uw tests positief zijn dan ben ik blij. Zo niet, zal ik een follow-up blog over het blad blokken prestaties en hoe ik kan verbeteren. Blade blokken zijn de meest effectieve en efficiënte tool voor het vormgeven van messen. Ik gebruik hetzelfde blad blok voor 3 jaar.